Zoekt u coaching of advies op dit gebied voor uw kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of school?
Dan gaat IETS graag met uw in gesprek om een op uw situatie afgestemd aanbod samen te stellen.

Door de jaren heen heeft Iris Scheffers zich gespecialiseerd in creativiteit in de breedste zin van het woord, waarbij het stimuleren van kinderen in de onwtikkeling van hun creativiteit door middel van natuur, sport, en kunst, centraal staat.

In IETS visie zijn de elementen van de filosofie Reggio Emilia en Maria Montesorri sterk verweven en staat (de belevingswereld van) het kind centraal.

IETS is verder gespecialiseerd in creatief projectmanagement met name op het gebied van kinderopvang, buitenschoolse opvang, kunsteducatie en brede school.
Je kunt hierbij denken aan het opzetten van nieuwe projecten, maar ook aan het voortzetten van projecten die gestaakt zijn of waar eerder geen vooruitgang mee is geboekt. Gebleken is dat het soms succesvoller kan zijn om dit door een extern iemand te laten doen i.p.v. door het dagelijks management.

Iris is freelance inzetbaar of op projectbasis en altijd in voor nieuwe uitdagingen!
ietscreatief-workshops-kinderen-kinderfeestjes-kunsteducatie-denhaag-westland001015.jpg ietscreatief-workshops-kinderen-kinderfeestjes-kunsteducatie-denhaag-westland009017.jpg ietscreatief-workshops-kinderen-kinderfeestjes-kunsteducatie-denhaag-westland001006.jpg ietscreatief-workshops-kinderen-kinderfeestjes-kunsteducatie-denhaag-westland001005.jpg ietscreatief-workshops-kinderen-kinderfeestjes-kunsteducatie-denhaag-westland001004.jpg ietscreatief-workshops-kinderen-kinderfeestjes-kunsteducatie-denhaag-westland001003.jpg

Studiedagen

ietscreatief-workshops-kinderen-kinderfeestjes-kunsteducatie-denhaag-westland009007.jpg
*Studiedagen en Inspiratiebijeenkomsten*

De inhoud van de seminar of de studiedag kan compleet op uw persoonlijke visie en situatie afgestemd worden.

Bent u op zoek naar een uitdagende studiedag waar theorie en praktijk elkaar afwisselen? En waar de docenten of pedagogische medewerkers zelf ondervinden hoe het is om door de ogen van een kind te kijken?

IETS vindt het belangrijk dat medewerkers gemotiveerd, geprikkeld en ge enthousiasmeerd worden tijdens deze dagen, maar zich ook gehoord voelen (bv. D.m.v. brainsormsessies)

Een seminar kan onder andere in het teken staan van Reggio Emilia, activiteitgericht werken, natuurlijk werken, kunst & creativiteit en inspirerende lessen voor de PMW-ers niveaus 3 en 4.
Iris Scheffers kan een gevarieerd lespakket aanbieden waarbij theorie en praktijk afgewisseld worden en waar de studenten zelf de verschillende kunstdiscilpines ervaren.
*Creatieve Workshops*

Creatieve workshops voor kinderdagverblijven, BSO, NSO, scholen en culturele centra. Hierbij kunt uw denken aan een workshop voor jouw pedagogische medewerkers of docenten zodat zij vervolgens zelf aan de slag kunnen gaan met de kinderen.

IETS biedt workshops aan op het (snij-)vlak van dans, theater, muziek, natuur, sport en beeldende kunsten.

• Alle workshops worden tot in detail bedacht, uitgevoerd en begeleid door Iris Scheffers.
• Door jarenlange ervaring in het werken met kinderen op BSO's en scholen kunt u rekenen op deskundige begeleiding.
• De activiteiten zijn goed afgestemd op belevingswereld en spanningsboog van de kinderen.
• IETS heeft oog voor het individu binnen de groep.
• Iris komt naar je toe: het gemak van workshops op locatie.
Door kunstonderwijs verwerven kinderen en jongeren in de eerste plaats kunstzinnige vaardigheden en doen ze kennis over kunst op.

Goede kunsteducatie levert zo een eigen, unieke bijdrage aan de ontwikkeling van waarnemingsvermogen, verbeeldingskracht en uitdrukkingsvermogen.
 
Ook kan kunsteducatie de basis leggen voor creatieve functies in de samenleving. Niet alleen artistieke beroepen, maar ook wetenschap en bedrijfsleven vragen om vaardigheden die door de kunsten en kunsteducatie ontwikkeld worden.
Waarom dansen?
Dans is een perfect middel om je heerlijk mee uit te leven en je uit te drukken. Een leuke combinatie tussen dansexpressie en streetdance, waarbij je leert je lichaam te gebruiken en ritmes te herkennen.

Waarom toneel en drama?
Improviseren is een vak, maar vooral heel leuk om te doen. Het is een belangrijke vaardigheid voor kinderen die in het verdere leven nog goed van pas zal komen.

Waarom yoga?
Yoga heeft vele positieve voordelen voor kinderen. Naast het versterken van de spieren, zorgt het voor verbetering van de flexibiliteit en lenigheid, werkt het ontspannend en bevordert het de controle over het lichaam. Daarnaast leren kinderen zich beter te concentreren. Maar bovenal is het gewoon ontzettend leuk en staat plezier voorop.

Waarom animatifilpjes?
Een belangrijke doelstelling hierbij is het bevorderen van mediawijsheid. Want het is van groot belang dat kinderen al vroeg leren hoe ze kritisch vragen moeten stellen.
ietscreatief-workshops-kinderen-kinderfeestjes-kunsteducatie-denhaag-westland009003.jpg
*Creatief Project Management*

Is er een speciaal project binnen uw organisatie wat beter geleid kan worden door een externe wegens vakinhoudelijke, praktische of strategische zaken? IETS ondersteunt graag. Haar vaardigheden en kennis op het gebeid van out of the box denken, maar ook bekendheid met welke wegen te bewandelen en wat valkuilen en succesnummers zijn, geven u een voorsprong! Denk hierbij aan projecten zoals:

• organisatiebreed activiteitgericht werken doorvoeren;
• activiteitencoordinatiepunt opzetten;
• bevordering buitenactiviteiten;
• promotiedagen en spectaculaire openingen, flashmobs en lipdubs;
• samenwerkingsverbanden opzetten met culturele instellingen en sportverenigingen;
• het (creatief) op de kaart zetten van uw organisatie
• opzetten nieuwe BSO locaties;

Iris heeft ruime ervaring in het opzetten van nieuwe BSO locaties met een uniek karakter. Haar vaardigheden en kennis op het gebeid van out of the box denken, maar ook bekendheid met welke wegen te bewandelen en wat valkuilen en succesnummers zijn, geven u een voorsprong!
Door kunstonderwijs verwerven kinderen en jongeren in de eerste plaats kunstzinnige vaardigheden en doen ze kennis over kunst op.

Goede kunsteducatie levert zo een eigen, unieke bijdrage aan de ontwikkeling van waarnemingsvermogen, verbeeldingskracht en uitdrukkingsvermogen.
 
Ook kan kunsteducatie de basis leggen voor creatieve functies in de samenleving. Niet alleen artistieke beroepen, maar ook wetenschap en bedrijfsleven vragen om vaardigheden die door de kunsten en kunsteducatie ontwikkeld worden.
IETS is van mening dat "kinderen bruisen van creativiteit en fantastische ideeλn.

Haar workshops zijn dan ook bedoeld om kinderen te prikkelen en te inspireren, zodat ze hun creativiteit en fantasie optimaal benutten.